5/18/2010

Αριθμός φύλου 25

Αισίως κλείσαμε ένα χρόνο
Την Παρασκευή, 21 Μαΐου 2010 στα περίπτερα 
και τους εφημεριδοπώλες. 
Αναζητήστε την,  μόνο με 1 €
Οι Έλληνες γιόρτασαν Διονύσια και Απολλώνια κι έρχονται τα Προμήθεια στον Όλυμπο
Σελ. 8-9

Όλοι μας χρωστάμε τα πάντα στην Ελλάδα 
Ο μεγαλύτερος πολιτικός σκηνοθέτης όλων των εποχών Ζαν Λικ Γκοντάρ στις Κάννες
Δεν πήγε στο φεστιβάλ διαμαρτυρόμενος για τη συμπεριφορά της Ευρώπης προς τη χώρα μας

Απουσία του Ζαν-Λικ Γκοντάρ προβλήθηκε η νέα του ταινία στο 63ο Φεστιβάλ των Καννών.
Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν θα πάει, τονίζοντας ότι «προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μου επιτρέπουν να είμαι μαζί σας στις Κάννες». Μερικές μέρες νωρίτερα είχε εκφραστεί υπέρ της Ελλάδας, λέγοντας ότι «όλος ο κόσμος χρω- στάει χρήματα σήμερα στην Ελλάδα».
Η ταινία του Γκοντάρ Film Socialisme προβλήθηκε τη Δευτέρα στο πλαίσιο του τμήματος «Ένα κάποιο βλέμμα».
Ο ίδιος αρνήθηκε τελευταία στιγμή να έρθει στις Κάννες, στέλνοντας ένα σημείωμα στον διευθυ- ντή του φεστιβάλ, Τιερί Φρεμό, λέγοντας πως «ύστερα από προβλήματα όπως το ελληνικό δεν μπορούσα να είμαι μαζί σας στις Κάννες».
Παράλληλα, μιλώντας σε συνέντευξη με Γάλλο δημοσιογράφο, που δημοσιεύτηκε σε περιοδικό, ο Γκοντάρ αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με την ταινία του και τις απόψεις του για την Ελλάδα:
«Θα έπρεπε να ευχαριστήσουμε την Ελλάδα. Είναι η Δύση που χρωστάει στην Ελλάδα. Η φιλοσοφία, η δημοκρατία, η τραγωδία... Πάντα ξεχνάμε τη σχέση ανάμεσα στην τραγωδία και τη δημοκρατία. Χωρίς Σοφοκλή δεν θα υπήρχε Περικλής. Χωρίς τον Περικλή δεν θα υπήρχε Σοφοκλής. » Ο τεχνολογικός κόσμος στον οποίο ζούμε τα χρωστά όλα στην Ελλάδα. Ποιος ανακάλυψε τη λογική; Ο Αριστοτέλης... Όλος ο κόσμος χρωστάει χρήματα σήμερα στον Ελλάδα. Θα μπορούσε να ζητήσει από το σημερινό κόσμο μας χιλιάδες εκατομμύρια για τα δικαιώματα του συγγραφέα και θα ήταν λογικό να της τα δώσουμε. 
Σελ. 12


Καλό ταξίδι Έλληνα Αντώνη
Έφυγε περήφανος γυρνώντας την πλάτη στους ιουδαιοχριστιανούς
Σε ηλικία 79 ετών πέθανε από καρκίνο, ο δημοσιογράφος Αντώνης Kαρκαγιάννης. Δούλεψε στο Φως των Σπορ» ως διορθωτής και στην «Καθημερινή» ως συντάκτης ύλης, αρχισυντάκτης, διευθυντής συντάξεως, διευθυντής και εκδότης, στενός συνεργάτης του κ. Αριστείδη Αλαφούζου, ιδρυτού της νέας «Καθημερινής». Η σωρός του θα μεταφερθεί πρos αποτέφρωση, χωρίς καμία τελετή θρησκευτική, πολιτική ή άλλη.


Τα έθνη στην σωτηριακή παγίδα των Προφητών της Βίβλου! 
Γράφει ο Μιχάλης Καλόπουλος

Τελικά είναι πού λίγοι αυτοί που αντιλαμβάνονται, ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι τίποτε περισσότερο από... διεθνοποιημένος Ιουδαϊσμός! Κι όμως μας το έχουν πει ξεκάθαρα:
«ο Θεός επεσκέφθη τα έθνη ώστε να λάβει εξ αυτών λαόν δια το όνομα αυτού» Πράξεις Αποστόλων 15.14 Κι αυτό... προς εκπλήρωση της δωρεάς των εθνών (σε πακέτο δώρου) προς τον Αβραάμ: «Ζήτησον παρ’ εμού και θέλω σοι δώσει τα έθνη κληρονομίαν σου και ιδιοκτησία σου τα πέρατα της γης» Ψαλμοί 2.8. Η ερώτηση βεβαία είναι... τι θα κάνουν σ ́ όλα αυτά τα έθνη; Και πάλι η απάντησή τους είναι ξεκάθαρη: «Λαοί θα δουλεύουν για σένα και έθνη θα σε προσκυνούν. Καταραμένος οποίος σε καταριέται και ευλογημένος οποίος σε ευλογεί» Γένεσις 27.24- 29..
Σελ. 6,7



5/06/2010

Αριθμός φύλου 24



Η Ελλάδα στο απόσπασμα 
Αυτές τις μέρες η Ελλάδα είναι στημένη στο απόσπασμα. Αυτή τη χώρα που γέννησε το φως τη «χτυπάνε» θεοί και δαίμονες με σάρκα και οστά. Χιλιάδες χρόνια τη στύβουν και δεν έχουν καταφέρει ακόμα να τη στεγνώσουν. Τώρα προσπαθούν να πιουν και το μεδούλι της. Απέναντι σ’ αυτές τις περίεργες-σκοτεινές δυνάμεις στέκουν ανήμποροι και ποιοτικά νάνοι πολιτικοί. Δεν συμφωνούμε με το καθεστώς του κοινοβουλευτισμού, αλλά εν πάση περιπτώσει και εδώ ακόμα θα μπορούσε ένας σωστός Έλληνας να σηκώσει κεφάλι. Είδατε κανέναν να το κάνει; Αντί αυτού, παιδαριώδεις εκπομπές, παιδαριώδεις δικαιολογίες, παιδαριώδη άρθρα και το λουρί της μάνας... 
Και οι βουλευτές το μισθό τους. 
Κανείς δεν ντρέπεται από αυτούς που μας κυβερνούν για ό,τι συνέβη. Κανείς δεν κοιτάζει στον καθρέφτη να φτύσει τα μούτρα του. Φυσικά, δεν περιμένουμε από αυτούς τους ανθρώπους να δώσουν λύση και να βγάλουν την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Συνέβη όμως κάτι εκπληκτικό. Για πρώτη φορά ο Έλληνας κατάλαβε ότι για αυτό το χαμό ευθύνονται εκατό τοις εκατό όλοι οι επαγγελματίες πολιτικοί. Και ρωτάμε: Εάν αυτό γινόταν στην αρχαία Αθήνα, πόσοι από αυτούς θα είχαν πάρει των ομματιών τους; Πόσοι θα είχαν εξοστρακιστεί; Για πότε θα είχε βρεθεί λύση; Για πότε θα είχε επέλθει η ανάκαμψη; Για πότε οι βάρβαροι θα είχαν μαζέψει τα άπλυτά τους; Και για πότε κάποιος από όλους αυτούς τους άσχετους θα είχε απαντήσει στο τελευταίο εξώφυλλο του “Focus”;
Σας θυμίζω ότι στο εξώφυλλο αυτό η Αφροδίτη της Μήλου, έχει απλώσει το χέρι και ζητιανεύει...
Το πιο ερωτικό στήθος του κόσμου το είδαν οι Γερμανοί ζήτουλα. Πού να καταλάβουν από ομορφιά αυτοί που αρμέγουν αγελάδες . . .  

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ 
στη Σελ. 3

Γράψτε στο όστρακο τα ονόματα όλων των ενόχων
Τελικά, σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχει κάποιος από αυτούς που κυβερνούν να υποβάλει την παραίτησή του; Δεν λέμε να κάνει χαρακίρι, αυτά γίνονται αλλού. Μια παραίτηση, βρε παιδιά, γίναμε σούργελο στην Οικουμένη. Χρεοκοπημένοι, χωρίς παρόν και μέλλον, με τρεις νεκρούς να ζητούν δικαίωση. Πού πάμε; Και αφού οι ένοχοι δεν έχουν τον ανδρισμό να βγουν μπροστά και να καθίσουν μόνοι τους στο σκαμνί, μήπως εμείς επιτέλους, θα πρέπει να γράψουμε στο όστρακο τα ονόματα των ενόχων; Η Δημοκρατία που γεννήσαμε, το επιτάσσει...

Έρχονται τα Απολλώνια στις 15 του Μάη
Μια μέρα ολόκληρη σε ένα υπέροχο περιβάλλον κοντά στο Σούνιο στη Μαρώνεια. Είναι μια γιορτή που γίνεται στη «Λακωνική Αγωγή» εδώ και δώδεκα χρόνια. Περιλαμβάνει ποιητικούς αγώνες, αθλητικούς αγώνες, θέατρο και κλείνει με συμπόσιο. Η φετινή θεατρική παράσταση θα είναι η «Αντιγόνη» του Σοφοκλέους. Για πληροφορίες τηλ. 2292027367 και 6977306981 και 2108812585. Φωτογραφίες από τις περσινές εκδηλώσεις.
Σελ. 8-9

Η γενοκτονία των Ποντίων περιμένει...
Σελ. 11

Από το 2006 περιμένει αναγνώριση η θρησκεία των Ελλήνων
Σελ. 14